Om föreningen

HISTORIEN BAKOM GC TROOPS

Föreningen startade 2003 och våren 2005 var det dags för den första tävlingen. Tävlingen resulterade i ett silver och efter detta har föreningen vuxit i antal medlemmar och erfarenhet.


Genom åren har föreningen deltagit i både nationella samt internationella tävlingar och tagit flertalet guld och silvermedaljer.​ Sommaren år 2010 på cheerleading EM tog föreningens group stunt senior mixed hem bronset och 2012 deltog föreningen All-female avancerade lag i VM och 2014 sände vi även iväg vårt Senior Coed lag till USA.


Nationellt deltar vi i DM samt RM /SM samt öppna tävlingar som hålls under året och vi strävar efter att kunna delta på så många tävlingar som möjligt.


Idag är vi ca 150 aktiva fördelat på 4 träningslag och 5 tävlingslag. Nytt för säsongen 2019/20 är träningslaget Pioneers med våra yngsta medlemmar samt group stunt gänget  Bombsquad. Vi arbetar aktivt för att starta fler lag för att kunna ta emot fler cheerleadingintresserade samt behålla och utveckla våra aktiva i de högre nivåerna.


GC Troops är den mindre föreningen med familjekänsla!


Cheerföreningen GC Troops

Cheerleading är en lagsport i ordets sanna bemärkelse. För att ett lag ska kunna träna och tävla krävs det givetvis ett stort engagemang och hög närvaro. Det är också en sport där mycket stor omsorg läggs på säkerhet, vilket gör att regelverk inför träning och tävling är omfattande.


Våra krav finns att läsa i vår Handbok. Ny uppdaterad version publiceras senast i slutet av september.